Foreninger / Kulturarv og historie / Østerby Bageri

Østerby Bageri

 
 
Østerby Bageri lukkede i 1975, men er stadig ”levende”. Det vil sige, at stort set alt i den gamle bageribygning fra 1912, står som den dag bageriet lukkede. Det synes den nuværende ejer Lise Duus, vil være værdifuldt at bevare for eftertiden. Hun er datter af bageriet, og ved at dette er et særsyn, idet langt de fleste af de små bagerier ikke er bevaret - maskinerne er solgt, ovnene er brækket ned og rummene bruges til andre formål. Men Østerby Bageri er altså næsten intakt.
 
Har du lyst til at være med til at støtte arbejdet med bevaring af vores landsbybageri, så vær med i støtteforeninges for Østerby Bageri.
 
Kontakt
Lise Duus
Assensvej 269,
5642 Millinge
Telefon: 62 61 95 71 eller 0047 92 64 15 86
 
 
Støtteforeningens projekt er at bevare dette gamle bageri fra 1912 med historie helt tilbage til 1859. Bageriet lukkede i 1975.

Ovnene i bageriet er fra 1912 og de ildfaste sten er fra Den Kongelige porcenlænsfabrik. Disse ovne findes ikke i ret mange bagerier idag ( hvis de overhovedet findes) - bagerier i dag har stikovne eller moderne herdovne.

Bageriet står næsten intakt, som da det lukkede. Der trænger selvfølgelig til en del renovering af bygningerne, loftet og fyrrummet. Elinstallationen skal også efterses.

Vi har endnu ikke hørt fra Realdania/Underværker om hvilke krav der evt. stilles til foreningen i forbindelse med det beløb vi er udvalgt til at få.

Men vi ved, at noget af det første vi vil gøre, er at få et nyt tag. Det er trods alt vigtigt at der er tørt fra oven, hvis det indvendige skal blive ved at være intakt og bevares til et fremtidig bagerimuseum, der fortæller om "Brødets historie fra der var engang".

Da der ikke er et bagerimuseum på Fyn er det foreningens håb at der er mange som syntes det er en god ide' og måske har lyst
til at være en del af foreningen og hjælpe til. Vi kan selvfølgelig ikke føre projektet ud livet uden ildsjæle og frivillige, der har lyst til at hjælpe.

Vi er i øjeblikket 26 medlemmer og ønsker os mange flere :-). Det er jo vigtigy at bevare et stykke lokalt kulturhistorie i et smukt område af Fyn.

Det koster 100 kr. om året at være medlem.

Kunne du tænke dig at blive medlem kan det gøres ved at du sender en mail til oesterbybageri@outlook.dk eller skriver en besked på vores Facebook side Østerby Bageri Støtteforening.