På tur / Oplevelser / Seværdigheder

Seværdigheder

Grubbe Mølle
Grubbe Mølles vandmølle nævnes første gang på skrift i 1508 som ”Suaning Mølle, 2 vandhjul og 3 kværne”. Den hollandske vindmølle blev flyttet til stedet i 1892. Begge møller er i funktion. Rundvisning i juni - juli kl. 11 (ikke mandag) eller efter aftale. Læs mere
 
 
Skjerninghøj
Jættestue med bevaret jordhøj fra fra bondestenalderen, ca. 3.200 f.kr. Skerningehøj blev udgravet i 1812 og restaureret i 1943. Skjerningehøj er en af de bedst bevarede jættestuer på Fyn.  Læs mere
 
Svanninge Bakker
Svanninge Bakker er sammen med Svanninge Bjerge og Sollerup Skov det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Det dækker ca. 1.000 hektar. De Sydfynske Alper er et af de mest besøgte naturområder på Fyn. Op mod 300.000 lægger hvert år vejen forbi.
Læs mere
 Svanninge Bakker
Trolden Finn
Den lokale billedhugger Thorkild Hoffmann har lavet en stor skulptur af Trolden Finn af grene. Han hører til institutionen Kastaniely og står og skuer uTrolden Finnd over Svanninge Bakker.

Trolden blev brændt af i 2006, man ved ikke af hvem, men nu har kunstneren lavet en ny.

Gamle Finn blev til i 1991, Kunstneren Thorkild Hoffmann Larsen lavede ham i samarbejde med de psykisk udviklingshæmmede beboere på Kastaniely i anledning af Kastanielys 10 års jubilæum. Siden har trolden holdt liv i det sagn, der fortæller, at det var Trolden Finn, der gravede Arreskov Sø. Samtidig blev Svanninge Bakker til af den jord, han kastede fra sig under gravearbejdet.

 Svanninge Bjerge
Læs mere