På tur / Stier og ruter / Til fods / Steensgaardruten

Steensgaardruten

På Steensgaard synes vi, det er vigtigt, at børn allerede på et tidligt tidspunkt får en forståelse af, hvor maden kommer fra, og hvordan processen fra jord til bord forløber.

Derfor har vi nu udviklet Steensgaardruten til de familier, skoler, institutioner og organisationer, der ønsker at indkoorporere emner som bæredygtighed, dyrevelfærd, landbrug og økologi i børnenes hverdag - og så naturligvis til alle jer, der besøger os i forbindelse med indkøb i Gårdbutikken eller spisning i Spiseriet, og som ønsker at vide lidt mere om, hvem vi er, og hvad vi laver.

Steensgaardruten er gratis at benytte og består i en børnevenlig rute på ca. en kilometer med 10 informative og dialogskabende skilte undervejs. Skiltene er skrevet i et letforståeligt sprog, særligt målrettet børn, og rutens udgangspunkt er taget i Steensgaards værdikæde, det starter med dyrenes foder på marken og ender med maden i Gårdbutikken og Spiseriet. Undervejs guides man med kort forbi køkkenhaven, dyrene på marken, laden, modningskælderen og Slagtehuset. Ruten vil være åben alle ugens dage.

Den 14. maj kl. 11.00 indvier vi ruten med en guidet tur, hvor vi vil fortælle lidt mere om baggrunden for at etablere ruten, om vores vision og værdier og ikke mindst give en indføring i, hvordan alle jer med børn kan bruge ruten som fundament for en god dialog om madens rejse fra jord til bord. Efter turen vil der være mulighed for at spise frokost eller handle i Gårdbutikken, som i dagens anledning åbner allerede kl. 12.00.

Vi håber at se rigtig mange af jer - også alle jer, der ikke har hjemmeboende børn, men som er nysgerrige på det vi laver, eller har lyst til at strække benene i vores dejlige omgivelser.