Foreninger / Brugerforeninger / Svanninge Andelsfrysehus

Svanninge Andelsfrysehus

 
Vi er en gruppe mennesker, der synes, at det kunne være sjovt at få Svanninge Andelsfryseri på Brahesvej i gang igen. Vi ser det som en mulighed for at holde gang i én af de fælles aktiviteter, der engang var mange af i Svanninge.

Vores plan er at søge midler til istandsættelse gennem fonde. Det tror vi, der er gode muligheder for. Det er imidlertid en betingelse, at vi kan finde lokal opbakning til at sikre Svanninge Andelsfryseris fremtidige drift. Det betyder, at vi skal finde 24 familier, der hver især vil leje en fryseboks og betale ca. 400,- kr. om året.

Vi vil også gerne fortælle historien om Svanninge Andelsfryseri. Vi vil bevare det oprindelige interiør, og ”skjule” et moderne fryseanlæg bag facaden. Desuden vil vi sætte en informationstavle om frysehuset op på muren ud til Brahesvej.

Derfor vil vi bede dig og din familie overveje, om ikke I en gang imellem kunne bruge lidt ekstra fryseplads, fx når I har plukket mange jordbær, eller når I har købt en halv gris eller en kvart okse.

Hvis du er interesseret i at støtte sagen, så send en mail til:

jespervagn@hotmail.com

og oplys navn, adresse og telefonnummer.

Når vi har fået de nødvendige tilsagn, vil vi gå videre med ansøgninger til forskellige fonde.

Se også artiklen i Lokal Nyt, Vinter 2015, Nr. 43

Med venlig hilsen

Frysegruppen

Hans Ellekrog, Susanne Bang Stald, Niels Erik Jensen og Jesper Vagn Christensen.

Svanninge Andelsfrysehus

 
Ved siden af Stævnegården på Brahesvej i Svanninge står en lille rødstensbygning med faldt tag. Huset er en af de sidste rester af den andeksbevægelse, der banede vejen for vores velfærdssamfund, og det huser Svanninge Andelsfryseri, som fra 1959 til 2014 holdt svanningeboernes fristvarer kolde.
 
Svanninge Andelsfrysehus rummer en betonkumme med 24 frysebokse, som byens beboere har kunnet leje. Man kan sige, at tiden er løbet fra andelsfryseriet, og at det bare skal lukkes. Men en gruppe i Svanninge vil gerne give det gamle frysehus en chance.
 
Planen er at søge midler til istandsættelse gennem fonde. Det tror vi, der er gode muligheder for at lykkes med. Der er imidlertid en betingelse, at der kan findes lokal opbakning til at sikre Svanninge Andelsfryseris  fremtidige drift. Det betyder konkret, at der skal findes 24 familer, der hver især vil leje en fryseboks og betale 400,- kr. om året.
 
Det er også intentionen at fortælle historien om Svanninge Andelsfryseri  på informationstavler.
 
Har du interesse i at støtte dette projekt, kan du kontakte Jesper Vagn Chrsitsensen på jespervagn@hotmail.com
 
Svanninge Andelsfryseri
Brahesvej 3
Svanninge
5600 Faaborg